Blazer kort of lang?

De blazer is een trend in dit seizoen. Op zich is het een klassieker en kan je het altijd wel dragen in verschillende combinaties van stijlen. Het is een goeie basisstuk voor in je garderobe.

Wel nu ik heb een nieuwe blazer en ik vind hem geweldig.

Maar op zich vind ik de lengte iets te lang. Zou ik hem korter maken of lang behouden?

Als ik strikt naar de stijl normen kijk, dan koop ik het niet :-O

Waarom niet?

Ik ben klein 1m61 met brede heupen en iets smaller van schouders, op zich kies je een blazer tot boven het breedste punt van je heupen. Zo verleng je uw benen. Je legt de accent op je schouders om te verbreden door schoudervullingen (zit er niet in) , een opvallend stof printje en een V hals uitsnijding. De snit van de blazer mag getailleerd zijn. Mijn mouwen zijn een cm te lang. De lengte van de blazer is in principe voor mijn lichaamsbouw te lang. Mijn benen tonen korter ipv langer, mijn achterwerk verbreed.

Waarom wel?

Kijk verder dan alleen naar de strikte stijl normen. Als je dat doet dan ga je zelden iets vinden.

Stel jezelf de vraag ;

Voel ik me er goed in?

Wat wil ik uitstralen?

Op welke punten flatteert het me wel?

De snit van de blazer valt vanaf mijn taille in een A vorm. De stofstructuur is soepel en de lijnen maken me slanker. Mijn mouwen rol ik op voor een trendy look. Helaas mijn benen worden korter. Maar ik los het dan op met een hoge taille jeans en ik kies voor een lichte t-shirt en steek het in mijn broek om de taille nog meer te accentueren. Mijn schouders verbreden door het stof print en de V vorm revers. Mijn achterwerk ja het verbreed wel, maar dat is nu een punt dat ik voor mezelf niet zo erg vind šŸ™‚

Een stijlanalyse is altijd wel een aanrader om te doen. Je ontdekt uw lichaamsfiguur en op welke accentjes je kan letten. Zo kan je betere keuzes maken. Maar ik zeg altijd concentreer u niet te hard in elk detail dat je kledingstuk perfect moet zitten. Bekijk op welke vlak je goed zit, al is het maar 1 ding waar uw belijning goed zit. Dan ben je al een grote stap verder en voel je u op en top. Ik kan je online basis tips geven, maar ik hou meer van een persoonlijke aanpak. Iedereen is uniek en op een andere manier. Graag wil ik de klant aanvoelen, een verbinding opbouwen, kijken wat je wilt uitstralen. Kortom ik kijk verder naar je imago. Nog even op onze tanden bijten en dan kan ik jullie terug met veel plezier helpen naar je kleur en stijl. Want ik mis het om mensen een boost te geven! šŸ˜‰

Betreft de kleuren van de blazer het zijn koele kleurtjes licht en donker. Ik vind ze geweldig. Met kleuren kan je ook spelen. Welke kleuren verbreed en versmalt je. Daar kom ik later nog op terug šŸ˜‰

Op mijn Istagram profiel kan je filmpjes van mijn outfit bekijken.

Gepubliceerd door my365daysofcolor

Kleur, Stijl en Imago Coaching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.